Cum crestem imunitatea?

Am avut ocazia sa stau de vorba cu mai multi parinti pe aceasta tema. Putini stiu ca imunitatea creste in timp, practicand un sport pentru o perioada mai lunga. Noi va recomandam înotul, fiind cel mai complex sport. Înotul, pe langa faptul ca ajuta la o dezvoltare armonioasă, poate fi practicat cu regularitate de oricine, indiferent de anotimp. Se recomanda inotul pentru recuperari medicale dar si pentru femeile insarcinate. 

Apa este unul dintre factorii naturali de calire. Practicand inotul, cu timpul, imunitatea copilului dumneavoastra va creste si veti observa cum va deveni imun la raceala. Inotul este singurul sport care nu are contraindicații și lucreaza toate grupele de muschi. Este un mod plăcut de relaxare, de a lega noi prietenii și de a-și consuma energia.

Foarte multi parinti raman surprinsi cand vad ca toamna și iarna, nu sunt foarte multi copii inscrisi la cursurile de inot. Imi spun ca se asteptau sa fie foarte aglomerat, mai ales ca bazinul este acoperit si in interior este foarte cald. Chiar va recomandam înotul în aceasta perioada, fiind mai liber se învață mai repede și mult mai ușor.

Pentru a evita racelile, va recomandam sa tineti cont de cateva sfaturi utile:

– sa le uscati bine parul;

– sa nu stea in curent;

– sa ii îmbracati bine si sa poarte caciula;

– sa stea cel putin 15 minute in sala de asteptare pentru a evita trecerea brusca de la cald la frig, chiar daca afara este mama sau tata cu masina.

Daca respectati regulile simple pe care vi le-am enuntat mai sus, copiii dumneavoastra vor fi mai sanatosi si mai feriti de raceala.

Scroll to Top